ساختمان اداری هوشمند شارپ
در هر ساختمان با توجه به فعالیت های مختلف، نیازهای متفاوتی نیز وجود خواهند داشت که پیاده سازی سیستم هوشمند بر اساس این نیاز ها صورت می گیرد. در پروپوزالی که در این قسمت قرار داده شده به نیاز های داخل ساختمان های اداری، راه حل های مناسب و فواید هوشمند سازی پرداخته شده است.
![]() |
ساختمان هوشمند شارپ
ساختمان های هوشمند ساختمانی است که با استفاده بهینه از چند عنصر پایه ای سازه ، سیستم ،خدمات ، مدیریت و روابط درونی آنها به فعالیت ها و امور ساختمانها نظارت کرده محیطی مناسب واقتصادی ایجاد نماید و در مواقع لازم با توجه به تغییرات شرایط محیطی ، تغییرات لازم را بطور خودکار اعمال نماید .
به طور معمول هوشمند سازی در اکثر ساختمانها برای کنترل تاسیسات گرمایش و سرمایش ، روشنایی و کنترل تردد بهره برداری می شود . اما این سیستمها به دلیل استفاده از پروتکل های استاندارد و معماری مبتنی بر استاندارد های شناخته شده ، امکان لینک شدن به کلیه
سیستمهای دیگر مورد استفاده در ساختمان مانند سیستمهای نظارت تصویری، تجهیزات اندازه گیری و میترها ، سیستم های اعلام حریق ، سیستمهای امنیتی و حفاظت پیرامونی و آسانسورها را دارند و یک مدل کنترل مجتمع برای همه اجزاء قابل کنترل در ساختمان را ایجاد می نماید. اجزای چنین سیستم جامعی در یک ساختمان کاملا آن را به یک سازه امن و هوشمند تبدیل خواهد کرد .
ساختمان هوشمند مجموعه ای از کنترلرهاست که به صورت یک شبکه به هم متصل میباشند . این مجموعه کنترلرها اطلاعات متغیرها را نظیر درجه حرارت، رطوبت، نور، آمپر یا وضعیت و حالت کارکرد تجهیزاتی مثل پمپ، فن را که توسط سنسور و سوئیچها اندازه گیری می شود دریافت و پس از آنالیز آنها فرمان را به عملگرها و موتورها ارسال می نماید . از طریق نرم افزار می توان به تمامی این شبکه دسترسی داشت واز این طریق می توان اطلاعات وآلارم ها را از راه دور دریافت، ذخیره و آنالیز نمود و همچنین می توان به تمامی عملگرها بدون نیاز به مراجعه حضوری فرمان صادرنمود.
به طور کلی سرمایه گذاری جهت سیستم کنترل هوشمند یک ساختمان از ۳ جنبه قابل بررسی است :
دیدگاه اقتصادی : هم اکنون اثبات شده با یک طراحی مناسب ، سیستم می تواند تا ۳٠ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی نمود که در کنار افزایش عمر مفید تجهیزات درون ساختمان، دلیل مناسبی جهت سرمایه گذاری در این بخش می باشد.
دیدگاه زیست محیطی : به طور غیر مستقیم کاهش مصرف انرژی باعث کاهش آلودگی زیست محیطی و حفظ منابع طبیعی خواهد گردید .
دیدگاه راهبری ونگهداری سیستم درطول عمر پروژه: به طور مشخص در ساختمانهای مجهز به سیستم هوشمند، گروه بهره بردار با پی بردن به خطا از طریق سیستم هوشمند می توانند در حداقل زمان ممکن در رفع آن اقدام نماید.
مزایای مدیریت هوشمند ساختمان:
ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان
حذف خطاهای انسانی مانند روشن ماندن لامپ یا سیستم گرمایشی و سرمایشی
ارائه سیستم کنترلی با قابلیت عملکرد زمانبندی عملیات های مختلف
کاهش چشمگیر هزینه های مربوط به نگهداری و راهبردی
عمر بیشتر تجهیزات ساختمان به دلیل مصرف کنترل شده و بهینه
بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی
عدم نیاز به پیمانکار دائمی ساختمان
امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق یک سیستم کامپیوتر، موبایل و اینترنت حتی از راه دور
با توجه به یکپارچه سازی مدیریت تاسیسات و سیستم های مختلف در ساختمان ، تمام تجهیزات بصورت هماهنگ کارکرده و امکان تداخل و بروز مشکلات ناشی از عدم هماهنگی از بین می رود.
-امکان اتصال به انواع سیستم های امنیتی و اعلام و اطفای حریق برای حفظ کامل آسایش و امنیت در ساختمان
بازگشت سرمایه با بهره مندی از سیستم هوشمند ساختمان :
همانگونه که بار ها ذکر شد هدف اصلی استفاده هوشمند سازی در یک ساختمان ذخیره سازی انرژی و استفاده صحیح و بهینه از امکانات می باشد، که نتیجه این هدف علاوه بر ذخیره سازی انرژی، بازگشت سرمایه اولیه ای که صرف اجرای هوشمند سازی شده است .
با توجه به مطالب ذکر شده و آمار های بدست آمده از پروژه های اجرا شده بر اساس ساختار هوشمند سازی به طور میانگین در بحث ذخیره سازی انرژی حدود ۲۵ الی ۴٠ درصد کاهش مصرف وجود داشته است و بازگشت سرمایه به موجب استفاده از ساختارهوشمند سازی در حدود ۵.۲ الی ۳ سال امکان پذیر است.به طور مثال در ساختمان برخی پروژه های انجام شده پس از تحلیل آمار و اطلاعات مربوط به پروژه نتیجه بدست آمده گویای این مطلب است که با هوشمند سازی میتوان حداقل ۳٠ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی نمود.
هوشمند سازی در ساختمان اداری
علاوه بر پیشرفت چشمگیر سرمایه گذاری در امر ساختمان سازی در قرن حاضر ،رشد علم و فن آوری با تمام جنبه های مثبت و منفی آن تاثیری شگرف در سبک زندگی انسانها بازی میکند و خواسته ها و شیوه زندگی نسل جدید تحت تاثیر آن، میل به زندگی در محیطی مدرن را طلب میکند و از سوی دیگر رسیدن به مرزهای بحرانی مصرف انرژی و تبعات آن)مانند آلودگی هوا ، افزایش قیمت حاملهای انرژی و …( برای جوامع انسانی ، نیاز به بهره گیری از تکنولوژی در مدیریت و کنترل هوشمند انرژی را هرچه بیشتر نمایان می سازد.
موارد فوق دلایلی هستند که سرمایه گذاران در امر ساختمان های بزرگ را به استفاده از سیستمهای مدیریت یکپارچه هوشمند ترغیب می نماید . با توجه به موارد ذکر شده در مورد ساختمانهای اداری که به لحاظ عمومی بودن مالکیت آنها معمولاً تحت کنترل و نظارت دقیقی قرار نمی گیرند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
در ادارات و ساختمان های عمومی علاوه بر تجهیزات الکترومکانیکی مشترک از قبیل روشنایی، گرمایش و سرمایش و تهویه مطبوع وسایل و تجهیزات اداری مانند دستگاه های کپی، کامپیوتر ، نمابر، چاپگر و غیره مورد استفاده قرار می گیرد که علاوه بر مصرف بی رویه انرژی در صورت استفاده نادرست موجب استهلاک زودرس آنها نیز می گردد .
آمار انجمن های معتبر بین المللی نشان می دهد، حدود ۷ درصد از کل هزینه های جاری در اداره کردن یک شرکت مربوط به انرژیهای مصرفی آن میشود که با سیستم کنترل هوشمند ساختمان میتوان تا حدود ۳٠ درصد در مصرف انرژی صرفه جوئی کرد.
اهداف اصلی سیستم مدیریت هوشمند در ساختمانهای اداری :
نظارت : یعنی دسترسی کامل ، دائم و دقیق به پارامترها و وضعیت کلیه تاسیسات و تجهیزات ساختمان سیستم مدیریت هوشمند با فراهم آوردن بسترهای ارتباطی لازم قادر است شماتیک کاملی از کلیه سیستمهای ساختمان را به تکنیسین ها و متخصصین ارائه کند این سیستم نظارتی از هر نقطه ای از طریق بستر اینترنت قابل دسترسی است.
کنترل : فراهم آوردن بستر کنترلی مناسب جهت مدیریت عملکرد کلیه تاسیسات و تجهیزات فارغ از نوع و عملکرد آنها ، از طریق یک سیستم واحد یکی از مهمترین وظایف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان است از سوی دیگر کنترل خودکار نیز یکی دیگر از قابلیت هایی است که این سیستم برای کاربران خود به ارمغان می آورد .
بهینه سازی : بهترین شرایط از لحاظ مصرف انرژی و فراهم کردن راحتی ساکنین وظایفی است که سیستم مدیریت هوشمند ساختمان به صورت خودکار با ارسال فرامین کنترلی مناسب به تاسیسات و تجهیزات مسئول برآوردن آنها است.
قابلیت های یک ساختمان هوشمند در داخل یک ساختمان اداری – تجاری
کنترل هوشمند سیستم روشنایی :
روشنایی ساختمان درصد زیادی از هزینه های برق را به خود اختصاص میدهد که با هوشمند سازی ساختمان میتوان تا حد زیادی از این اتلاف انرژی جلوگیری کرد. سیستم هوشمند این امکان را فراهم می نماید که خطوط روشنایی را به صورت مجزا یا بر اساس سناریو های هوشمند تعریف شده از طریق پنل های هوشمند ، نرم افزار و یا به صورت زمانبندی شده بر طبق ساعات روز کنترل نمود.
نحوه کنترل سیستم روشنایی :
در این شبکه ها علاوه بر کنترل روشنایی به صورت خاموش / روشن )رله( و تنظیم شدت روشنایی و تغییر تدریجی نور )دیمر( ، کنترل بر اساس پروتکل های روشنایی مانند DALI و DMX نیز فراهم است .
کنترل به صورت روشن – خاموش :(ON/OFF) این امکان فراهم است که خطوط روشنایی ر ا به صورت مجزا و یا بر اساس سناریو های از پیش تعریف شده روشن و خاموش نمود.
کنترل به صورت تنظیم شدت روشنایی : در سیستم هوشمند این مزیت وجود دارد که شدت روشنایی تعدادی از خطوط را بر اساس شرایط مورد نظر مانند میزان نور موجود در محیط که توسط سنسورهای نوری سنجیده می شود ٠ تا ١٠٠ % میزان خروجی تنظیم کنید، که علاوه بر زیبایی محیط باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود .
![]() |
-کنترل تغییر رنگ محیط: DMX یک پروتکل کنترل روشنایی است که امکانات بسیار زیادی در کنترل رنگ محیط برای کاربران فراهم می کند .
امکانات قابل ارائه جهت کنترل سیستم روشنایی در فضاهای اداری :
خاموش کردن لامپ ها پس از اتمام ساعت کاری: با توجه به اینکه ساعت کاری افراد در سازمانها در بازه زمانی مشخصی است سیستم هوشمند قادرست در ساعت اتمام کار به صورت اتوماتیک اقدام به خاموشی سیستم روشنایی نماید و مانع از روشن ماندن چراغ ها و هدر رفتن انرژی گردد .
استفاده از نور روز جهت روشنایی: در ساعاتی از روز میتوان با بهره گیری از نور طبیعی خورشید، روشنایی محیط را تامین کرد سیستم هوشمند قادرست در این بازه های زمانی به طور اتوماتیک با باز کردن پرده ها شدت روشنایی محیط را افزایش داده و در صورت تامین روشنایی کافی با استفاده از سنجش نور محیط توسط سنسورهای نور، مانع از روشن شدن چراغ ها شود که این خود تاثیری به سزا در مصرف انرژی دارد .
نورپردازی نماهای خارجی یا داخلی و فضاهای خاص به صورت زمانبندی شده و بر اساس سناریو های خاص: با بهره مندی ازماژول کنترل رنگ محیط و با استفاده از تجهیزات مختلف نورپردازی از جمله وال واشرها، پار – ال ای دی ها ، چراغهای دکوراتیو، نورهای مخفی Moving Head و حتی RGB میتوان ، بهترین سیستم های نورپردازی نما، صحنه، سالن ها و …را بر اساس سناریوهای مختلف ) جلسه ،مناسبت خاص و (…. ارائه نمود .
– اعلام آلارمهای هشدار دهنده در صورت بروز خطاهای احتمالی : معمولا فیوز مکانیکی وسیله ایست که در صورت افزایش نامتعارف جریان برق و یا اتصال کوتاه جریان را قطع می نماید . حال ساختمانی با چند صد فیوز را تصورکنید که یکی از آنهاجریان یک قسمت را قطع نموده باشد، مسلم است عیب یابی این مشکل بدون استفاده سیستم هوشمند ساختمان کاری زمانبر وپرهزینه خواهد بود در حالی که با یک نگاه به مانیتور سیستم هوشمند می توان به سرعت محل و علت نقص را یافته و نسبت به رفع آن اقدام نمود و این تنها نمونه کوچکی از توانایی این سیستم می باشد.
-کنترل میزان نور فضاها بر اساس شدت نور و حضور افراد : در این سیستم سنسور های تعبیه شده در فضا به طور هوشمند شدت روشنایی محیط و حضور افراد را تشخیص میدهند و در صورتی که شدت نور از حد استاندارد کمتر باشد و فردی در محیط حضور داشته باشد شدت روشنایی را افزایش و در صورت زیاد بودن شدت روشنایی و یا عدم حضور فرد از روشن ماندن چراغ ها جلوگیری می نماید بهره گیری از این سیستم در فضاهای کم تردد مانند راهرو ها و پارکینگ مانع از روشن بودن دائمی چراغ ها شده و باعث کاهش مصرف انرژی خواهد شد.
-کنترل خاموش بودن لامپ ها در مکان هایی که خالی میباشند : با نصب حسگر حرکت در مکان هایی که معمولا خالی هستند و کسی در انها به طور مستمر حضور ندارد سیستم به طور هوشمند با حضور شخص چراغ ها را روشن و با عدم حضور شخص خاموش مینماید.
– کنترل خطوط روشنایی به طور مرکزی : هدف اصلی از این طرح دسترسی مرکزی به تمامی خطوط روشنایی از یک ناحیه میباشد، که علاوه بر مانیتورینگ و نمایش وضعیت هر یک از خطوط روشنایی ، میتوان آنهارا کنترل کرد و به آنها فرمان روشن و خاموش صادر کرد.
سیستم کنترل تردد:
یکی از مسائل مهم در واحدهای اداری، کنترل و مدیریت تردد به داخل ساختمان می باشد . اغلب واحدهای اداری به دلیل دارا بودن چندین کاربر و نیاز به اعطای کلید به هر کدام از ایشان، در خصوص مدیریت دسترسی دارای مشکل اساسی می باشند . با بهره گیری از نسل جدید سیستم های کنترل تردد از نوع کارت های هوشمند RFID و یا اثر انگشت، می توان از هر جای دنیا بر ترددهای انجام گرفته به ساختمان نظارت داشته و یا حق دسترسی به مکان ها برای افراد را با استفاده از قفل های هوشنمد فعال و یا غیر فعال نمود . این سیستم همچنین در صورت نیاز برای ذخیره گزارش تردد افراد قابلیت ارتباط با سیستم مدیریت مرکزی ساختمان را نیز دارا می باشد.
سیستم کنترل سرمایش و گرمایش :
این بخش قسمت اعظم انرژی مصرفی را به خود اختصاص میدهد که با نظارت و کنترل هوشمند میتوان در مصرف انرژی این بخش کاهش چشمگیری ایجاد نمود . کنترل تهویه مطبوع و فراهم آوردن شرایط محیطی مناسب در یک واحد اداری، تاثیر بسیاری بر راندمان کاری پرسنل و همچنین بر میزان انرژی مصرفی خواهد داشت به همین دلیل یکی از اهداف مهم سیستم هوشمند ساختمان، کنترل و نظارت بر سیستم تهویه مطبوع می باشد که به منظور راهبری و کنترل صحیح تجهیزات موتورخانه شامل مشعل ها و پمپ ها، بهینه سازی و جلوگیری از مصرف بیهوده سوخت و انرژی الکتریکی، تثبیت محدوده آسایش حرارتی ساکنین ساختمان، کاهش استهلاک تجهیزات و هزینه های مربوطه، کاهش هزینه های سرویس، نگهداری تاسیسات حرارتی کاهش تولید و انتشار آلاینده های زیست محیطی، صورت می گیرد . این مساله هم از داخل واحد امکان پذیر بوده وهم می تواند خارج از واحد اداری و از طریق موبایل و یا سیستم مدیریت مرکزی میسر گردد.
![]() |
نحوه کنترل سیستم سرمایش و گرمایش :
– کنترل هوشمند اسپلیت : برخی از سیستم های تهویه مطبوع دارای کنترل داخلی میباشد و تنها از طریق ریموت کنترل میتوان فرمان مورد نظر را به آن ارسال نمود . اسپلیت از جمله سیستم های تهویه است که میتوان از طریق ریموت کنترل هایفرستنده امواج IR مد ، دما و تمامی پارمترهای تعریف شده بر روی ریموت را انتخاب و بر روی سیستم تنظیم نمود . در سیستم کنترل هوشمند این امکان فراهم است از طریق سنسور دما ویا کلید های ترموستاتیک تعبیه شده در فضا ، دما محیط را سنجید و از طریق فرستنده هوشمند امواج IR دما و یا مد مطلوب تعریف شده توسط کاربر ، بر روی پنل های هوشمند و یا نرم افزار را بروی اسپلیت تنظیم نمود.
– قابلیت کنترل فن کویل : فن کویل نوعی از سیستم تهویه مطبوع جهت تامین هوای سرد و گرم در ساختمان ها است. درسیستمهای هوشمند امکان تشخیص و تنظیم دما از طریق پنل های هوشمند ، (یعنی کلیدهای ترموستاتیک )فراهم می باشد .
– رادیاتور / گرمایش از کف: در برخی سیستم های گرمایشی نظیر رادیاتور و سیستم گرمایش از کف آب گرم ورودی که از طریق موتورخانه، پکیج، یا کلکتورهای خورشیدی تامین، و از طریق کلکتورهای ویژه توزیع میشود را میتوان از طریق فرمان باز و بسته شدن شیر برقی کنترل نمود .
شکل زیر مقایسه ای میان کنترل سنتی و کنترل هوشمند سیستم های گرمایشی و سرمایشی را نشان می دهد که علاوه بر کاهش مصرف انرژی موجب افزایش رضایت مندی افراد به علت هوای مطلوب دائمی می شود.
![]() |
آنچه جهت کنترل هوشمند در این گونه سیستم ها باید در نظر گرفت :
- تشخیص دما
- فرمان به شیرهای برقی روی هر کلکتور
بر اساس دمای تشخیص داده شده از طریق سنسور های دما و یا پنل های هوشمند میتوان به ماژول گرمایش از کف فرمان صادر نمود و سیستم را در حال مطلوب کنترل نمود و یا با استفاده از سناریو های از پیش تعیین شده به صورت خودکار دما هوا را در مناسب ترین حالت تنظیم کرد.
امکانات قابل ارائه جهت کنترل سیستم سرمایش و گرمایش در فضای اداری :
– کنترل هوشمند سیستم سرمایش و گرمایش با سنسور های تعبیه شده در فضا : هدف اصلی سیستم هوشمند در این بخش، کنترل خودکار دمای محیط و حفظ دما در شرایط آسایش می باشد . در این روش از تجهیزات هوشمند جهت شناسایی پارامترهایی استفاده می کنیم که با برآورده شدن آنها سیستم تهویه مطبوع باید دریک دمای خاص به صورت خودکار روشن و یا خاموش گردد . پارامترهای تصمیم گیری شامل حضور افراد، بازه زمانی مشخص، بازه دمایی معین و باز و بسته بودن در و پنجره ها میباشد .
در این طر ح سیستم هوشمند در صورت حضور افراد در ساعات معین در مکان مورد نظر دمای هوا را اندازه گیری و درصورت بالاتر بودن از یک مقدار آستانه اقدام به روشن نمودن سیستم تهویه مطبوع با دمایی معین مینماید که این دما تا پایان حضور افراد حفظ میگردد یعنی اگر در طول مدت حضور افراد دما از مقداری مشخص نزول کند سیستم با فرمان به اسپلیت آن را خاموش مینماید و در این بین درصورتی که درب و یا پنجره بیش از مدت زمان معینی باز بماند سیستم هوشمند اقدام به هشدار دادن در خصوص باز ماندن پنجره و سپس خاموش نمودن سیستم سرمایشی خواهد نمود .
– کنترل هوشمند سیستم سرمایش و گرمایش با استفاده کلید هوشمند : بهره مندی از کلید های هوشمند ترموستاتیک این قابلیت را فراهم می نماید تا در هر ناحیه بتوان دمای مطلوب را تنظیم نمود و در هر فضا به طور مجزا سیستم را در مد های سرمایش /گرمایش و در هریک از حالت های کم ، متوسط و زیاد کنترل نمود.
کنترل هوشمند سیستم سرمایش و گرمایش به صورت زمانبندی شده : در ساختمان اداری با بهره مندی از سیستم هوشمندمیتوان سیستم تهویه را بر اساس زمان کاری کارکنان تنظیم نمود . این امکان فراهم است که در صبح یک ساعت قبل از شروعکار سیستم سرمایش و گرمایش فعال گردد تا در زمان شروع کار محیط شرایط مطلوب جهت حضور افراد را فراهم نماید و درساعات پایان یافتن کار به منظور جلوگیری از روشن ماندن سیستم در برخی فضاها، تمامی آنها توسط سیستم هوشمند خاموش گردند.
برای تامین دمای آب گرم مصرفی نیز مطابق با شرایط مطلوب تعریف شده نیز تجهیزات موتورخانه به اندازه ای کار می کنند که تنها دمای آب گرم مصرفی در ساعت های مورد نظر به حد تعریف شده و مطلوب برسد و نه بیشتر .در ساختمان های با کاربری غیرمسکونی نظیر ادارات، مدارس، مجتمع های تجاری و نیز بدلیل غیر پیوسته بودن ساعت بهره برداری از ساختمان، سیستم کنترل هوشمند موتورخانه توسط یک تقویم زمانی پس از ساعت کاری و تا زمان پیش راه اندازی موتورخانه در صبح روز بعد، موتورخانه را کاملاً خاموش و یا در وضعیت آماده باش )کنترل دمای آب گرم چرخشی در یک دمای ثابت و پائین( قرار می دهد .
– قابلیت کنترل و مانیتورینگ سیستم سرمایش و گرمایش به طور مرکزی : در سیستم هوشمند با بهره مندی از نرم افزار علاوه بر اینکه میتوان وضعیت سیستم هوشمند سرمایش و گرمایش رادر هر لحظه مشاهده کرد، قابلیت کنترل آن نیز به طور مرکزیفراهم است. در ساختمان ها به ویژه ساختمان های اداری با افزایش مساحت زیربنای ساختمان، مصرف سوخت و انرژی آن نیز به نسبت ساختمانهای کوچکتر افزایش می یابد و موجب می شود تا اجرای روشهای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانهای بزرگتر، پر هزینه تر شود. به عنوان مثال درصورتیکه مساحت پنجره های هر ساختمان %۵۱ مساحت کل ساختمان در نظر گرفته شود در یک ساختمان با مساحت ٠٠٠/١٠متر مربع ، مقدار و هزینه اجرای پنجره دو جداره ۵ برابر مقدار و هزینه اجرای آن در یک ساختمان با مساحت ٢٠٠٠متر مربع می باشد و به همین ترتیب برای اجرای روشهای دیگری مانند : عایق حرارتی، عایق های حرارتی دیوار و کف و سقف، شیرهای ترموستاتیک رادیاتور و… . برخلاف روشهای فوق، سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه دارای ویژگی منحصربه فرد و متمایز “مستقل بودن عملکرد از مساحت بنای ساختمان ”می باشند. به عبارت دیگر در موتورخانه هر ساختمان، صرف نظر از مساحت آن، تنها با نصب یک دستگاه با هزینه ای ثابت و حداقل، موتورخانه هوشمند می گردد.
کنترل هوشمند پرده برقی :
با استفاده از سیستم هوشمند می توان انواع مدلهای پرده، کرکره و سایبان را براحتی و با روش های مختلف کنترل نمود . شما با این سیستم می توانید با بهره گیری از کلیدهای هوشمند و تاچ پنل در قالبهای دستوری مختلف همچون دستور مستقیم ، سناریو و یا حتی از راه دور بوسیله تلفن همراه نیز آنها را کنترل نمایید .
در سیستم هوشمند پرده ها می توانند در صورت تمایل کاربر بصورت اتوماتیک در زمانهای مختلف و یا تحت عواملی همچون تمایز شدت نور داخل و خارج ساختمان و یا شدت گرمای محیط که توسط سنسور های مخصوص سنجیده می شود و به منظور تنظیم نور یا دمای محیط داخل به صورت خودکار باز وبسته شوند بدون آنکه نیاز به صرف وقت و انرژی خاصی جهت مدیریت وضعیت پرده ها باشد که این خود موجب جلوگیری از تلف شدن وقت در ساختمان های اداری و محیط کاری و افزایش تمرکز کاری می شود.
سیستم کنترل تجهیزات تصویری :
در سیستم هوشمند دیگر نیازی به استفاده از ریموت IR جهت روشن و خاموش نمودن تلویزیونها و LCD ها و یا پروژکور ها نخواهیم داشت . این قابلیت درسیستم هوشمند وجود دارد که می توان کدهای ریموت های کنترلی مختلف را به کلیدهای هوشمند انتقال داد و تغییرات هریک از دستگاهها را از هرکلید در هر فضا اعمال نمود ویا در سطح بالاتر، شما میتوانید با استفاده از تاچ پنلهای پرتابل و تبلتها کلیه ریموت های وسایل الکترونیکی مورد استفاده خود را بصورت یکجا در اختیار داشته و تنها با یک کلیک به مدیریت هریک از آن وسایل بپردازید و نیز می توانید از وضعیت هر کدام از وسیله ها بدون حضور داشتن در آن محیط و تنها با استفاده از نرم افزار مطلع شوید.
سیستم هوشمند زمانبندی ، هدایت و کنترل قابل اجرا در ساختمان :
کلیه سیسمتهای هوشمند اجرایی درساختمان قابلیت زمانبندی براساس نیاز و درخواست کارفرما را دارا میباشند . با این روش می توان برنامه های روتین که بصورت مکرر و روزانه در ساختمان اجراء می گردد را توسط این سیستم برنامه ریزی و هدایت نمود . با این کار تمامی دستورات بدون هرگونه نقص یا فراموشی انجام و هزینه های مربوط به مدیریت و اجرای این دستورات را کاهش و در بیشتر موارد حذف می نماید و از بروز خطا یا روشن ماندن یک وسیله پس از ساعات اتمام کار جلوگیری می کند.
کنترل از راه دور از طریق نرم افزار
کلیه اماکنی که به سیستم هوشمند مجهز شده اند قابلیت کنترل از راه دور( خارج از ساختمان ( از طریق تلفن را دارا می باشند . این امکان ما را قادر می سازد تا به بهترین نحو ممکن از طریق نرم افزار نصب شده تلفن همراه، در بستر اینترنت محیط ر ا برای استفاده و کنترل ، آماده و مهیا سازیم .
کنترل و نظارت بر میزان مصرف انرژی :
کنترل و نظارت بر میزان مصرف از چند جهت در ساختمانهای بزرگ دارای اهمیت است :
– افزایش بی دلیل مصرف می تواند نشانه نقص یا خرابی در سیستم باشد.
– می توان براساس میانگین مصرف در یک بازه زمانی هزینه های جاری ساختمان را پیش بینی نمود
– با استفاده از سیستم هوشمند می توان برای کاهش مصرف انرژی برنامه ریزی دقیقی انجام داد و آن را مدیریت کرد.
سیستم کنترل موارد امنیتی و حفاظتی:
برقراری ایمنی و امنیت در یک ساختمان اداری همواره یکی از دغدغه های مدیران مجموعه بوده است . از جمله امکاناتی که سیستم هوشمند دربحث ایمنی و امنیت در اختیار مدیریان مجموعه های اداری قرار میدهد، میتوان به موارد ذیل اشاره کرد :
– قابلیت اتصال انواع سنسور های حرکتی، دتکتور های دود ، گاز ، نشت آب و …. به سیستم هوشمند و اعلام آلارم های امنیتی در صورت بروز مشکل ، به طور مثال در صورت وقوع آتش سوزی سیستم به صورت خودکار شیر گاز را قطع می کند و هشدارهای لازم را به صورت آلارم و یا پیام صوتی اعلام میکند و در صورت عدم حضور افراد در داخل ساختمان میتواند به مالک یا مدیر ساختمان پیام ارسال نماید .
– قابلیت فعال کردن سیستم امنیتی براساس مدهای امنیتی متفاوت نظیر خروج ، مسافرت، شب و …
– امکان شبیه سازی حضور : درصورت انتخاب مد امنیتی مسافرت سیستم هوشمند در ساعاتی از شبانه روز بر اساس زمانبندی معین تعدادی از چراغها روشن و خاموش نموده و همچنین پرده ها را باز و بسته میکند و این تصور بوجود میآید که کسی در داخل ساختمان حضور دارد .
– آگاهی از باز و بسته بودن در مربوط به اتاق مدیر و یا در و پنجره واحد اداری در هنگام خروج از ساختمان و یا اعلام هشدار درصورت باز شدن درب مکان های خاص به صورت آلارم و یا به صورت پیام صوتی
سیستم دوربین های مدار بسته:
پس از انتقال تصاویر از دوربینها، تمامی دیتاها در یک مرکز توسط دستگاههای کنترل ، پردازش تصویر و ذخیره سازی جمع آوری میگردد .در این مرکز با استفاده از ابزارهای کنترل با دوربینها ارتباط برقرار شده و برای ثبت تصویر بهتر با نکات کاربردی بیشتر عملیات زوم ، تغییرزاویه دید و … انجام میپذیرد . تجهیزاتی که در این مرکز استفاده میگردند به قرار زیر می باشد :
دستگاه ذخیره سازی تصاویر :
این دستگاه در سیستم آنالوگ DVR و در سیستم دیجیتال NVR نام دارد. از قابلیتهای این دستگاه، ضبط تصاویر به صورت زنده،قابلیت فشرده سازی تصاویر برای کمتر شدن حجم تصاویر، کیفیت بالای تصویر، استفاده از هارد دیسک داخلی با ظرفیت بالا، قابلیت نصب هاردهای ذخیره سازی بیشتر قابلیت BackUp گیری از دیتا ها و … میباشد .
مونیتورینگ :
بوسیله نرم افزار میتوان تصاویر هریک از دوربینها را دید، آنها را با کیفیت بالا و مطلوب بصورت دیجیتالی بطور دائم و یا طبق برنامه ای زمانبندی شده ثبت و ضبط نمود . وجود حالتهای مختلف برای ضبط، از جمله دائمی و زمانبندی شده، یا و یا پس از برقراری ارتباط با سیستم های حسگر محیطی از (Motion Detection) در اثر وجود حرکت روی تصویر جمله تواناییهایی است که نرم افزار در اختیارکاربر قرار میدهد
مانیتورینگ و کنترلینگ سیستم های هوشمند:
امروزه با پیشرفت علوم کامپیوتری و طراحی برنامه هایی با گرافیک و انعطاف پذیری فوق العاده بالا جهت سرویس دادن به افراد با سطوح اطلاعاتی مختلف ، این امکان فراهم شده که بتوان اطلاعات کامل و ارزنده ای را از کلیه سیستم های هوشمند نصب شده در ساختمان بدست آورد و جهت مدیریت بهتر استفاده نمود . این اطلاعات قابلیت نمایش بر هریک از وسایل ارتباطی مدرن و پیشرفته امروزی را داشته و توسط نرم افزارهایی که تحت قالبهای اندروید، آیفون، ویندوز و وب – سرور طراحی شده اند میتوان بروی هریک از تجهیزات سخت افزاری همچون کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت، گوشی های لمسی ، کنترل و برنامه ریزی نمود.
ارتباط با کارشناسان پاسخگو ۰۹۱۲۰۸۵۱۴۶۵
مقالات مرتبط رو دراین سایت بخونید.